Home D'Elidas Orginal Press

Köp i Butik

Recept
 Kontakt Andra Produkter  Blogg  Köp Online Resmål PanamáGå med i D'Elidas
Facebookgrupp:
facebook.gif (1184 bytes)
Ur Allt Om Mat Nr 9, 2008 om D'Elidas Orginal: (pdf)

" HET SÅS " D'Elidas är en het salsa/sås som nu går att få tag på här hemma. Den kommer från Panama och har spritt sig till flera länder, bl a USA och Indien. Såsen är baserad på habanero som är den starkaste av chilifrukterna. Den mixas och blandas med vinäger, senap och lokala kryddor. Smaken passar den som gillar ordentlig hetta. Få verkligt starka såser har samtidigt denna goda fruktiga smak. Passar som smaksättare i grillsåser, glacer, grytor och wokar. God att äta till olika sydamerikanska och mexikanska rätter. Dryg! " Betyget: Mycket Bra
 
 

Tre tjejer i köket 2007-10-07
om D'Elidas Orginal: (pdf)

” En stark, men smakrik sås som innehåller habaneropeppar, senap & vinäger förutom hemliga karibiska kryddor. Vi har haft D’Elidas som smaksättare med chorizo eller i tortilla-bröd med kyckling & grönsaker, men den skulle helt säkert vara god även till grillat kött... ... En god smaksättare som åker fram ur kylskåpet både nu & då.”
 


Från Kryddburken 2008-01-09 om D'Elidas Orginal: (pdf)
"D´Elidas salsa/chilisås, enligt mig en sås du lätt kan smaka av en droppe på fingret utan att det börjar brinna i munnen! Den är både söt & har hetta så den här kommer jag fortsätta använda med kycklingrätter av olika slag. Eller varför inte till kalla yoghurtsåser till grönsaksdipp? God är den och faller mig väldigt bra i smaken för den “brinner” inte som så många andra brukar göra! "
 

logo_kryddburken_se1.jpg (23175 bytes)

Från Gittos Mat 2009-07-14:
D'Elidas produkttest (pdf)
... inte lika starkt som Tabasco, men betydligt starkare än jag trodde. En fruktig chilismak med trevlig ton av senap. Bra hetta, det vill säga smärtsamt men inte alls outhärdligt. Rejäl syra som bryter av mot senapen... tvekar lite på betyget men lutar åt full pott eftersom hettan är så perfekt. Kommer jag åka hela vägen in till stan för att köpa en ny när den här flaskan tar slut? Jag tror faktiskt det, så det blir en stark fyra (av fem).
 Från Matforum 2009-01-18
om D'Elidas Orginal: (pdf)

"Vid avsmakning blir jag imponerad av smaken men dock inte av styrkan, förmodligen pga. att jag förväntade mig en starkare sås. Smaken är ren frisk chilismak med väl avägd sälta och syrlighet. Konsistensen är lagom lös med små bitar av chili och chilifrön i... Vidare så fortsätter jag att testa delidas chilisås som dippsås till kycklingvingar och som tillbehör till stekt fläsk, kokt korv m bröd och i köttfärsås. Här tycker jag att såsen kommer fram riktigt riktigt bra. Den tillför en "lagom" hetta till maten + en jättegod ren chilitouch... Jag kommer definitivt att köpa mer av denna sås och använda den "på sidan om" till alla möjliga maträtter.
Rekommenderas Starkt!.
 Girltalkskitchen about D'Elidas
"For those of you who doesn't know about D'Elidas it is the most wonderful hot sauce ever made. It is certainly worth every penny."
 

Gourmetanalyst.com about D'Elidas
"I love hot foods, and this sauce really is fantastic."

 

Gourmet_Analyst.JPG (2890 bytes)
InSearchOfDelidas_fijufic.journalspace.com
 

D'Elidas marknadsförs i Skandinavien av Panimpo. För mer information kontakta:  info@delidas.se